Hirdetés

Az ország minden adatbázisát egyesítenék a britek



|

A lépéssel 46 milliárd eurót spórolhatnak a költségeken.

Hirdetés

A brit kormány egyik legnagyobb jelenkori problémája az, hogy minden egyes részlege más és más adatbázisban dolgozik, az adatok megosztását pedig fölöttébb rosszul intézik egymás között. Mivel az információhiány sokszor problémákat vagy felesleges kifizetéseket, késéseket okoz, ezért mindezt megelőzendő a kormány azon gondolkozik, hogy a létező összes adatbázist egyesíti

Hirdetés

Mindez persze azt jelenti, hogy az emberekről minden adat egy helyen lenne, a kibányászott big data-elvű működés pedig azt eredményezi, hogy aki belép az adatbázisba, az szó szerint mindent tud az életünkről. A hibák kiküszöbölésével mindenesetre 46 milliárd eurós megtakarítást remélnek. 

A britek egyelőre nem mertek belevágni ebbe a nagyszabású újításba - előbb kíváncsiak rá, mit szólnak mindehhez az emberek. Természetesen sokan lesznek, akik a magánéletük védelme érdekében tiltakoznak az elképzelés ellen, mások támogatják majd, például azért, mert az egyes állampolgárok fizetési kötelezettségeit a jövedelmükhöz mérten segíthetnek ütemezni. Az egyetlen gond már csak az lehet, ha abba az egyetlen nagy adatbázisba valaki véletlenül betör, és viszi magával, amit szimpatikusnak lát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.