Hirdetés

Új PC-k az iskolakezdéshez



|

Legyen szó egy átlagos irodai gépről vagy egy gamer PC-ről, könnyű összerakni az ideális konfigurációt.

Hirdetés

Egy új tanév meglehetősen ideális alkalom egy új asztali PC-hez. Legyen szó arról, hogy a gimnáziumi évekre kell egy megbízható konfiguráció, az egyetemi tanulmányokhoz jönne jól egy erősebb gép vagy csak egyszerűen üzleti felhasználásra van szükség egy új PC-re, mindig lehet jó megoldást találni. Ez alól természetesen a játékosoknak szánt összeállítások sem kivételek. 

Hirdetés

A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, így egy-egy összeállítás leginkább attól függ, hogy mennyi pénzt szánunk a végeredményre, illetve milyen hardvereket szeretnénk, mennyire értünk azok összerakáshoz. 

ASUS GeForce STRIX GTX 750 Ti OC 2GB

Az ár/teljesítmény bajnok 

Amennyiben egy irodai PC-re van szükségünk, akkor például remek megoldásnak bizonyulhat 140 000 forintért a munkához egy olyan konfiguráció, amely egy ASUS Z97-A alaplapra és egy Intel Core i3-4150-es, 3,5 GHz-es processzora épít. 4 gigabájt RAM, egy 1 terabájtos merevlemez és egy ASUS GeForce GT 740 már tökéletesen elegendő lehet ahhoz, hogy a PC semmilyen általános felhasználási területen ne valljon kudarcot. A 139 ezres konfiguráció természetesen Windows és Office csomag nélkül értendő, ha ezekkel nem rendelkezünk, akkor plusz százezerrel nőhet még a kiadás.

 

 

Multimédiás PC otthonra

Amennyiben többre vágyunk, és egy olyan multimédiás gépet szeretnénk otthonra, amelyik a komolyabb játékok, a videoszerkesztési munkák és a webes szolgáltatások egyidejű használata esetén sem hagy minket cserben, akkor lényegesen több pénzt kell elköltenünk. Ilyen esetben például 250 000 forintért biztosak lehetünk abban, hogy jó konfiguráció áll majd az asztalon. Egy ASUS Z97-PRO alaplap, egy 3,4 GHz-es Intel Core i5-4670K processzor, 8 gigabájtnyi DDR3 memória, ASUS GeForce STRIX GTX 750 Ti videokártya és egy minimum 128 GB-os SSD esetében a teljesítményre garantáltan nem lesz panaszunk.

 

 

Profi játékosok PC-je

Ha a pénz már kevésbé jelent korlátozó tényezőt, és biztosítani akarjuk, hogy a PC-nk az erőforrás-igényesebb és legújabb játékok alatt is nagyszerű teljesítményt nyújtson, akkor érdemes lehet akár 480 000 forintot rászánni az új konfigurációra. Ez a konfiguráció leveszi a vállunkról a folyamatos fejlesztés terhét is, pár évig biztosan nem kell hozzányúlnunk. Ennyiért már például ASUS MAXIMUS VII HERO alaplapot, 4 GHz-es Intel Core i7-4790K processzort, 8 gigabájt memóriát, SSD-HDD kombót és egy ASUS GeForce STRIX GTX 780-as videokártyát is kapunk. 

 

 

Természetesen ha komplett gépet cserélünk, akkor ezeken felül gondolni kell a perifériákra és a monitorra, valamint az előbb említett operációs rendszerre is. Érdemes továbbá az egyes komponenseket aszerint is megvizsgálni, hogy milyen extra ajándékok járnak még mellé. Egy ASUS GeForce STRIX GTX 780 esetében például nem csak ajándék Logitech G100s egér, de teljes játék (Borderlands) is jár, míg a ASUS Z97-PRO alaplap Watch Dogs kupont rejt.

 

ASUS Z97-PRO Wi-Fi ac
 

Amennyiben valaki egy ilyen konfigurációt az Aqua elektromax webáruházából rendel meg, akkor a szokásos garanciákon felül két évet kap az összeszerelésre is. Az egyedi igényekre az áruház külön ajánlatokat is ad, illetve segít a konfigurációk összeállításában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.