Hirdetés

Kipróbálták a Fujifilm 3D-t - az év fényképezője?



|

A szerencsés tesztelő szerint a gép működik, és olyan jó, hogy minden ismerősünknek mutogatni akarjuk majd a 3D-s fényképezőt. Vajon vannak hibái is?

Hirdetés

 

A Fujifilm FinePix Real 3D W1-es fényképezőjéről már beszámoltunk Önöknek korábban. A Stuff.tv egyik szerkesztője olyan szerencsés volt, hogy személyesen is kipróbálhatta a készüléket, amelyről egyelőre nem tudni, hogy csúfos bukás lesz, vagy pedig új piacot és hobbit indít. Az első teszt szerint inkább az utóbbi.

 

A kétszemű kompakt szokatlanul, viccesen, vigyorgó ötös robotként néz ki. A furcsa külső mindenesetre két lencsét, és két képszenzort rejt. Ráadásul képes 3D-s fotók készítésére. A tesztelő szerint azonban van egy ok, amiért minden ismerősünknek mutogatni akarjuk majd a gépet - ez pedig az LCD-kijelző, amely lentikuláris, és állítólag egészen futurisztikus módon, igazi 3D-s képként adja vissza a tárolt fotókat, anélkül, hogy bármilyen bugyuta szemüveget kellene közben viselni.

 

fuji3d_01.jpg

 

A hírek szerint többször is ki-be kell kapcsolni a W1-et, hogy elhiggyük, nem káprázik a szemünk. Vannak azonban hibái is a fényképezőnek, amely kicsivel nagyobb egy átlagos kompaktnál. Először is, nem minden képnél kapunk lélegzetelállító látványt.

 

Ami még rosszabb, a makró mód gyakorlatilag nem működik, csupán kézileg, mozgatva érhető így el a 3D-s effekt a 2D-s képek esetében 10 megapixellel dolgozó gépnél. A W1 videófelvevő képességeiről szó sem esett, így ezen tulajdonságai is ismeretlenek.

 

fuji3d_03.jpg

 

Az elkészült képeket egyébként a hátsó kijelzőn túl a 8 hüvelykes, V1 nevű képkereten tekinthetjük még meg, amit speciálisan erre a célra gyártanak majd. A Fuji kérésre kinyomtatva, lentikuláris (lencse alakú) burokkal is elküldi a képeket, ezek állítólag sokkal jobb minőségűek a gabonapelyhes dobozokban lapuló dínós műanyagoknál.

 

A FinePix Real 3D W1 akár az év fényképezője is lehet, ezt mindenesetre a felhasználók kereslete dönti majd el. Várhatóan szeptembertől, amikortól maga a gép 550 fontért, a képkeret 400 fontért (más források szerint a gép jóval olcsóbban, 360 font alatt), míg a nyomtatott képek elég drágán, darabonként körülbelül 1000 forintért lesznek megvásárolhatóak.

 

fuji3d_02.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.