Hirdetés

Kipróbáltuk a Samsung NV100HD-t



|

HD videofelvételek készítésére is képes a Samsung igényes, fémborítású fényképezőgépe.

Hirdetés

Sikerült igen kellemes megjelenésű, nagyrészt fémborítású készüléket alkotnia a Samsungnak, az NV100HD-t igen kellemes kézbe venni, kimunkálása igényes. A viszonylag vékony, kis méretű gépház hátoldalát nagyrészt elfoglalja a kijelző, ami egyúttal a kezelőfelületet is adja, lévén érintőképernyő. A felső élen kapott helyet egy rejtett mini vaku, mely automatikusan kinyílik, amennyiben az automatika ezt szükségesnek ítéli - természetesen menüből tiltható a használata. Mutatóujjra esik a kioldógomb, viszont a hátoldalon kapott helyet a zoom vezérlése.

 

 

nv100hd_szinek.jpg
Többféle színben is kapható a Samsung NV100HD
 

 

Kikapcsolt állapotban teljesen eltűnik a gépházban az optika, mely 3,6-szoros optikai zoomig „nyújtható". Az alapnál nagyobb, 28 milliméteres látószöge lehetővé teszi, hogy a szokásosnál közelebbről vehessük le ugyanazt a helyszínt, vagy többen férjenek rá a csoportképre. Optikai képstabilizátort is kapott az NV100HD, ami segít gyengébb fényviszonyok között bemozdulás nélkül tartani. Bekapcsolhatunk egy kettős képstabilizátor módot, ami megemeli az érzékenységet is, hogy a mozgó alakok ne mosódjanak be.

 

nv100hd_back.jpg
 

 

Az üzemmód választó tárcsa mellett a honosított érintőképernyős menü szolgál a beállítások megváltoztatására, nem nehéz benne eligazodni. Dolgozhatunk teljesen automata, kettősen (optikai és digitális) képstabilizált automata, program és manuális üzemmódban. Van szépség (beauty shot) üzemmód is, ami a bőrtónusok lágyításával dolgozik. Rendelkezésünkre áll sok motívumsablon is, köztük a szerényen megvilágított rendezvényekhez vagy makro fotózáshoz is találunk megfelelőt. Segít az automatikus arc-, mosoly-, és pislogásfelismerés is, hogy jobb társasági fotók készüljenek.

Egyértelmű különlegessége a masinának, hogy képes HD felbontású videofelvételek készítésére, meglepően gyenge fényviszonyok közepette is értékelhető mozgókép felvételeket produkál. Használhatjuk videózás közben a pillanat állj és zoom funkciókat, de utóbbi az élesség elvesztésével és újrafókuszálással jár. Az optikai képstabilizátor hatása nem érezhető video üzemmódban, így ilyenkor kifejezetten ellenjavallt a zoom használata, mivel a beremegés szinte elkerülhetetlen. A video beállításokban találunk 60 képkocka/másodperces kis felbontású mozgóképet is, ez felezett sebességgel visszajátszva mulatságos hatást kelthet.

 

nv100hd_.jpg
 

 

 

A tesztfotókat nézve kissé soknak találtuk a 14,7 millió képpontot a kompakt érzékelőn. Összességében jó képminőséget mondhat magáénak a készülék kompakt kategóriában, ugyanakkor vannak kisebb fokú gyengéi. Az NV100HD kénytelen szűrni a nagyon apró érzékelők eredményezte képzajt, ami egy enyhe mosottságot eredményez, kis mértékben csökkentve a részletességet és élességet. Szépek a színek, ugyanakkor a lencserendszer nem tökéletes, erősen veszít a kép az élességéből a szélek felé haladva és színszórás is megfigyelhető a világos kontúrok mentén. Makro fotózásnál kicsi a mélységélesség, így igen plasztikus fotók készíthetők, portréban is jó a készülék.

Nagyon elegáns kompakt gép a Samsung NV100HD és igen könnyen kezelhető is, beltéri rendezvények alkalmával is jól használható mindennapi fényképezőgép, a HD videofelvétel lehetősége pedig elég ütős extra. Ha nem is tökéletes, de jó képet nyújt. Stílusra igényeseknek ajánljuk, amennyiben nem okoz problémát viszonylag magas ára.

 

 

Névjegy

Termék: Samsung NV100HD

Forgalmazó: Samsung Electronics ZRt.

Ár: 79 900 Ft

Web: hopp.pcworld.hu/5482

 

Adatok

 

  • 14,7 millió képpont
  • 28 milliméteres nagylátószög (ekvivalens)
  • Schneider-Kreuznach objektív 3,6-szoros optikai zoommal
  • 3 hüvelykes érintőképernyő
  • Optikai és digitális képstabilizátor
  • HD mozgókép felvétel (1280×720 képpont, H.264)
  • Arc- és mosolyfelismerés
  • HDMI kimenet, Anynet+ távirányító

 


Értékelés


Samsung NV100HD
Előny: Jó társasági fényképezőgép, optikai stabilizátor, honosított érintőképernyő, hasznos automatika
Hátrány: Videónál nincs képstabilizálás, túl sok a 14,7 megapixel
Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 5
Ár/Érték: 3,5

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.