Hirdetés

Közeleg a Quad HD kora



|

De vajon minden esetben előnyös a 4096×2400-as felbontás? Vagy bizonyos esetekben akár hátrány is lehet? Jövőre jön a Panasonic 150 hüvelykes, Quad HD-s plazmatévéje.

Hirdetés

 

jvc-quadhd.jpg
  Képforrás: engadget 

 

Ismét megmutatta magát a publikumnak a Quad HD, amely jövőre akár már a piacon is megjelenhet. A továbbfejlesztett HD-technológia elsőként a Panasonic standján tűnt fel az idei IFA kiállításon.

 

A Panasonic új plazmatévéje már Quad HD-s: a 150 hüvelykes szörnyeteg 4096×2160-as felbontásra képes - ez az eddig "megszokott" 1080p-nek a négyszerese.

 

A vállalat új gyártósorai jövő májusban indulnak el - ekkora várható az újdonság gyártása is; legalábbis ezt ígéri a Panasonic.

 

De vajon minden esetben előny ez az óriási felbontás? A JVC is magával vitte saját Quad HD-s LCD-kijelzőjét, amelyet csak 4K2K-nak nevezett el (4096×2400). A megjelenítőre a gyártó egy titokzatos, HD-s lejátszója volt rákötve, dual DVI-on keresztül.

 

Az alábbi képről tisztán kivehető, hogy nem minden tekintetben jobb a Quad HD. Pontosabban fogalmazva jobb, de nem biztos, hogy minden jobban néz ki ebben a felbontásban.  

 

ifa-quad-hd.jpg
 
A Samsung saját fejlesztésést Quadruple full-high definition-nek (QFHD) nevezi.
 
samsung_ultrahd.jpg
 
A szintén óriásinak számító, 82 hüvelykes (208 centiméter) kéőátlójú kijelző felbontása  3840×2160 képpont.
 
samsung_ultrahd2.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.