Hirdetés

1 Gbps sebességű internet otthonra, 3 éven belül



|

Sajnos nem hazánkat, hanem Dél-Koreát érinti a gigantikus méretű beruházás.

Hirdetés

 

wire.jpg
Noha a világ leggyorsabb otthoni internetes kapcsolata még igen sokáig a svéd Sigbritt Löthbergé marad (40 gigabit per másodperc), a világban több helyen is nagy fejlesztésekre készülnek. Figyelemreméltó például Dél-Korea most bejelentett lépése - három éven belül 1 gigabit per másodperces netkapcsolatuk lehet az otthoni felhasználóknak.

 

A Koreai Kommunikációs Bizottság ígérete szerint 2012-re megtízszerezik a náluk jeleneg "átlagos" internetkapcsolat sebességét (az átlag alatt most 100 megabites eléréseket kell érteni, amelyért a legtöbben Magyarországon összetennénk a két kezünket).

 

Azért, hogy a koreai felhasználók az 1 Gbps-os internetet élvezhezzésék, 24,6 milliárd dolláros (5665 milliárd forint) beruházásra van szükség. Ennek egyharmadát a kormány fedezi, a többit pedig magánkézben lévő telekommunikációs cégek fizetik. A fejlesztésnek több területen is jótékony hatása van, hiszen 120 000 új munkahelyet teremt.

 

super-fast-internet.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.