Hirdetés

1 gigabájtos XD Picture Card



|

Hirdetés

A kártyaformátum jelenlegi maximális kapacitása 512 megabájt. A japán elektronikai cég várhatóan a január 8-án kezdődő Las Vegas-i CES-en jelenti be, hogy a második félévtől forgalomba hozza az 1 gigabájtos kapacitású XD Picture Cardot. Árról valószínűleg a forgalmazás elindulásáig nem esik szó. Az 512 megabájtos kártya Japánban kb. 230 dollárba kerül.

Az XD Picture Card formátum 2002-ben jelent meg, és a Smart Media formátumot váltotta ki, amely eljutott életciklusa végéhez. A kártyát a FujiFilm és az Olympus Optical közösen fejlesztette ki digitális kamerái számára. Ez a jelenlegi egyik legkisebb méretű flashmemória kártya (0.8x1.0x0.07 hüvelyk), a súlya kb. 2 gramm. Méretei alapján a harmadik a Mini SD és a Reduced Size MMC kártya mögött. A formátum technikailag lehetővé teszi, hogy az 1 gigabájtos kártyát később frissítések követhessék - egészen 8 gigabájtig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.