Hirdetés

1 gigabit/másodperces vezeték-nélküli átviteli rekord



|

Hirdetés

Csak az összehasonlítás miatt érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb vezeték-nélküli rendszer körülbelül 50Mbps sebességet nyújtanak. Mivel 2015-re a hang-, adat és videó átvitel mértéke megtízszereződik, a jövőbeli mobil-kommunikációs rendszereknek olyan hatékonyan kell kihasználniuk a különböző frekvencia-tartományokat, amennyire csak lehetséges - mondta a Siemens szóvivője.

Az OFDM rövidítés az úgynevezett Orthogonal Frequency Division Multiplexing rendszert jelöli. Az új OFDM technológia az FDM technológián alapszik, és széles spektrumú hatékonyságot nyújt. Az FDM-technológia egyszerre több jelet közvetít egyetlen átviteli csatornán, mint például egy kábeles- vagy vezeték-nélküli összeköttetésen.




Az OFDM előnye a magas spektrális hatékonyság, a nagyfokú ellenállókészség rádió-interferenciával szemben, és a többsávú közvetítés kisebb mértékű torzulása. Az ODFM technológiát szokták multi-carrier vagy diszkrét multi-tone modulációnak is nevezni, amelyet a digitális TV-műsorszórásnál használják Európában, Japánban és Ausztráliában. Ugyanez a modulációs technológia képezi az ADSL (asymmetrical digital subscriber line) technológia alapját is. A Siemens kísérleti OFDM-rendszere az 5GHz-s sávtartományban működik, és 100MHz szélességű frekvencia-sávot foglal le. A német cég a Heinrich Hertz Intézettel, valamint az Alkalmazott Rádió-Technológiai Intézettel (Institute for Applied Radio System Technology) közösen fejlesztette ki a technológiát. Marion Bludszuweit, a Siemens szóvivője nem volt hajlandó elárulni, mikor lesz elérhető az új technológia a hálózati operátorok és a nagyvállalatok számára.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.