Hirdetés

1 milliárd dollárral jótékonykodik a Google



|

Hirdetés

Az alapba megnyitásakor egymilliárd dollár került, a későbbiekben pedig a vállalat nyereségének egy százaléka folyamatosan ide csorog majd. Larry Page és Sergey Brin még tavaly határozta el, hogy támogatni fog olyan szervezeteket és kezdeményezéseket, amelyek fontos társadalmi problémákat segítenek orvosolni.

Az információk szerint a legelső kezdeményezettek köre már nagyjából behatárolt, többek között Afrika vízellátási gondjainak megoldásában és a szegénység leküzdésében segédkező alapítványok lesznek a szervezet első "díjazottjai". Idén 90 millió dollár találhat gazdára, és az elkövetkezendő három évre is megvannak már a tervek további 175 millió szétosztására, melyet a nyilatkozatok szerint olyan szervezetek kaphatnak meg, melyek hosszú távú megoldásokban gondolkodnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.