Hirdetés

1 milliárd dollárral tartozik a Microsoft



|

A dán hatóságok szerint gond lehet a Navision 2002-es felvásárlásával kapcsolatban.

Hirdetés

Adófizetéssel kapcsolatos gondjai lehetnek a Microsoftnak Dániában, méghozzá egy több mint egy évtizeddel ezelőtt megkötött üzlete miatt. A dán DR értesülései szerint a hatóságok azt vizsgálják, hogy a redmondiak használtak-e bizonyos taktikákat azért, hogy több millió dollárnyi adóösszeg befizetését ússzák meg, kerüljék ki. 

A jelentések szerint a pénzügyi szoftvercég, a Navision 2002-es felvásárlásával kapcsolatban van probléma. A Microsoft akkor 1,3 milliárd dollárt fizetett a vállalatért. A kérdéses leányvállalat jelenleg a Microsoft Karib-térségek-beli cégeinél van, így gyakorlatilag a Navision nyereségét kimenekíthették a magasabb dán adó alól. 

A dán hatóságok vizsgálják a Microsoft ügyét, és készek kivetni rájuk egy több mint 1 milliárd dolláros számlát: ebben adótartozások és bírságok egyaránt szerepelnek. A Navision egyébként a redmondiakhoz kerülését követően a Microsoft Business Solutions nevet vette fel, jelenleg pedig Microsoft Dynamics NAV néven ismert. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.