Hirdetés

1 terabájtos merevlemezen dolgozik a Hitachi



|

Hirdetés

A technológia segítségével a mérnökök a jelenleg használatos technológiák korlátain túl növelhetnék a meghajtók kapacitását.

A vállalat már teszteli az új rögzítési technológiát alkalmazó mintaegységeket, mellyel akár 2007-re is lehetővé válhat az 1TB kapacitású asztali-, valamint a 20GB kapacitású Microdrive merevlemezek gyártása.

A függőleges tárolási talán a legjelentősebb rövidtávú lépés a merevlemez-technológia fejlődésében. Az új elrendezés azt eredményezi, hogy az egyes részecskék kevesebb vízszintes helyet foglalnak, így több fér el belőlük a tányérok felületén. Ez a területi sűrűség a legfejlettebb merevlemezekben négyzethüvelykekként 100Gbit és 120Gbit között mozog.

Jó hír a felhasználóknak, hogy az új merevlemezek nem mutatnak majd nagy eltérést az árban és a mechanikai teljesítmény terén a hagyományos egységekhez képest. A többi gyártó is dolgozik a függőleges technológián; a HGST mellett legalább még egy nagy gyártó tervezi az lyen merevlemez-egységek piacra dobását. A Toshiba hétfőn bejelentette két új 1,8-hüvelykes, függőleges adatrögzítési elven működő modelljének megjelenését: a 40GB-os változat érkezése az április-júniusi negyedben, míg a 80GB-os változaté a július-szeptemberi negyedben várható. Ezek az egységek az iPod-ban és más egyéb hordozható zenelejátszó-eszközökben található merevlemezekre hasonlítanak, és nagyobb kapacitást, vagy vékonyabb külsőt kölcsönözhetnek azoknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.