Hirdetés

10 év 1 millió e-mailért



|

Adam Vitale-t 1,2 millió AOL előfizetőt zaklatot spammeivel.

Hirdetés

Vitale és társa, Todd Moeller egy harmadik fél megbízásából küldtek ki termékajánló spameket a várható profit felének reményében még 2005 nyarán. A most 26 éves Vitale ügyében szeptemberben várható ítélethirdetés, ahol akár 11 év börtönt is kaphat, egy 250 ezer dolláros büntetéssel megfejelve. Társa hasonló végkimenetelre számíthat.

 

Elemzők szerint a per megnyerése csak látszatgyőzelem: mivel a spamelésből még mindig óriási pénzekre lehet szert tenni, a most elítélt két férfi helyét is „rég betöltötték már" mások. Ráadásul nagy valószínűséggel az Egyesült Államok fenhatóságán kívül eső területről, akik ellen majd nem is tehetnek jogi lépéseket.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.