Hirdetés

10 év letöltendőt kapott a LulzSec hackere



|

Összehasonlítási alapul emberölésért átlagosan olyan 6 évet szoktak kiosztani.

Hirdetés

Tegnap délután ítélethirdetés történt a hírhedt LulzSec hackercsoport egyik legkomolyabb elfogott tagjának ügyében, az ítélkező bíró Jeremy Hammondra 10 év letöltendő börtönbüntetést, továbbá 3 év felügyelet melletti szabadlábra helyezést szabott ki. Az úriember 2011-ben betört a „civil” hírszerzésben utazó Strategic Forecasting (Stratfor) nevű vállalat szervereire, majd onnan adatokat lopott és törölt, a cég levelezésének egy részét ráadásul átadta a Wikileaks-nek.

Hirdetés


Hammond állítása szerint nem várt rövid büntetésre, azonban a maximális 10 év mégis meglepte, az ítéletet a kormány részéről bosszúálló, rosszindulatú cselekménynek nevezte. Ebben lehet valami, összehasonlítási alapul Kevin Mitnick nagyjából fele ennyit kapott, míg a CNET újságírójának megállapítása alapján az Egyesült Államokban az emberölését kiosztott börtönbüntetések átlagos időtartama 6 év alatt van.


Az ügy további érdekessége, hogy Hammond szerint a Sabuként ismert hacker és FBI-informátor érdekes célpontok listájának átadásával részben felbujtotta a cselekményre. Sajnos azt maga sem tudja, hogy valóban csőbe húzták-e, továbbá tényleg Sabu adta-e át a dokumentumot, vagy esetleg egy a férfi álneve mögé bújt ügynök.


(Forrás: Ars Technika, CNET | Fotó: anonimus17 / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.