Hirdetés

10% fölött a Chrome piaci részesedése



|

A felhasználók 10,7 százaléka immár a Chrome böngészőt használja.

Hirdetés

A Net Applications legfrissebb felmérései szerint a Chrome böngészőnek sikerült átlépnie a 10 százalékos határt, ami a piaci részesedést illeti. A januári adatok alapján a felhasználók 10,7 százaléka használja a Google böngészőjét, amely 0,72 százalékponttal tudta növelni bázisát decemberről januárra. A szoftver terjedése meglehetősen dinamikus, hiszen két hónapja még csak 9 százalékon állt.

 

A riválisokat tekintve a Firefox a decemberi 22,81 százalékos részesedéséből veszített, és jelenleg 22,75 százalékon áll. A januári hónapot tekintve ugyancsak csökkenés jellemezte az Internet Explorer felhasználóinak táborát: ők 57,08 százalékról 56 százalékra estek vissza. Az IE csökkent részesedése ellenére érdemes megjegyezni, hogy az IE 8 erőteljes, 1,15 százalékos havi növekedést mutatott, míg az IE 9 bétája 0,5 százalékos pluszt ért el.

 

Az Apple Safari böngészője továbbra is maradt a negyedik, felhasználói tábora 6,3 százalékra emelkedett. Az Opera ezúttal is az ötödik, részesedése 2,28 százalék. A böngészőpiac szoftverenkénti részesedésének megoszlása és az alakuló trendek ezen az oldalon tekinthetőek meg.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.