Hirdetés

100 millió eurós büntetés vár a Google-re?



|

A francia adóhatóság bekeményítése miatt nem csak a Google, hanem a Facebook, az Amazon és az Apple is célkeresztbe kerülhet.

Hirdetés

Alig pár hét van a francia választásokig, nem csoda, hogy Nicolas Sarkozy szeretne egy kis adóbehajtással piros pontokat szerezni, de azért nem csak erről van szó. A francia hatóságok adóellenőrzést rendeltek el a Google központja ellen, ugyanis véleményük szerint gyanúsan kevés adót fizetett be a cég az elmúlt években.



2008 és 2010 közötti időszakban a Google saját bevallása szerint 68,7 millió eurós forgalmat bonyolított, ez csupán a 37-ed része a brit 2,5 milliárdos forgalomnak, ekkora különbséget semmi nem indokol. A Google France ugyanakkor hivatalos közleményben fejezte ki, hogy elutasítják a vádakat, mivel a cég a francia törvényeket maradéktalanul betartotta.

Az utólag kiszabott adóteher a L'Express szerint akár 100 millió euró is lehet. Ráadásul más cégeket is érinthet a szigor, a jelek szerint ugyanis a Sarkozy kabinet el szeretné érni, hogy minden netes multi (hiába más országban van a központja) fizessen helyi adót. Az is köztudott, hogy például az Amazon sem fizet helyi adót a francia oldaláról megvásárolt MP3-ak után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.