Hirdetés

100 milliót keres a kirúgásával a Yahoo pénzügyi igazgatója



|

A vigaszdíjon felül pedig többet keresett, mint Marissa Mayer, a Yahoo ügyvezetője.

Hirdetés

Még a Szilícium-völgy egészen más viszonylatai mellett is csillagászati összeget gombol le a Yahooról a jelenlegi pénzügyi igazgatója, Henrique De Castro. A The New York Times Bits beszámolója az Equilar elemzését említi, amely szerint De Castro valahol 88 és 109 millió amerikai dollár közötti összeget kap kézhez azért, mert elbocsátották. 

Hirdetés

De Castro mentőöve állítólag azért takar ilyen gigászi összeget, mert korábban Marissa Mayer nagyon "zsíros" szerződéssel csábította át a szintén a Google-től távozó De Castrót. A biztosítékot még a Forbes is a valaha volt egyik legnagyobbnak nevezte.

Marissa Mayer korábban nagyon dicsérte a COO-ját, azonban 15 hónapnyi munka után kirúgta őt. A tech szektorban kevésbé elismert, és a Google-nél is egyre kisebb szerepekben dolgozó De Castro története igen drága tanulópénz volt a Yahoo számára. Ha nem lenne elég a 100 millió dolláros fájdalomdíj, De Castro fizetése az egyik legkövérebb volt a Szilícium-völgyben: az évi 39,2 millió dollárjával lekörözte a cég vezérét, Marissa Mayert is.  

 

Fotó: bidnessetc.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.