Hirdetés

1000 dollár felett a BitCoin árfolyama



|

Kipukkadás esetén hatalmasat fog szólni a lufi.

Hirdetés

A BitCoin egyre szélesebb körű ismertté válásával néhány hónapja politikai és gazdasági téren is forrni kezdett körülötte a levegő, hiszen a virtuális valuta a teljesen decentralizált és anonim természete miatt hatóságilag nem szabályozható; pontosabban nem lehet betartatni a szabályokat, lévén a BitCoinok útja nagyrészt követhetetlen.

Hirdetés


Az általános bizonytalanság ellenére az utóbbi hónapokban néhányan hatalmasat kaszáltak a BitCoinba való befektetéssel, ugyanis elképesztő mértékben kezdett növekedni annak árfolyama: novemberben a legnépszerűbb Mt. Gox „tőzsdén” még 200 dollár környékén volt 1 BTC, tegnap azonban rekordot döntve 1170,6 dollárra ment fel az ellenérték. Hírünk írásának idején az árfolyam olyan 1150 dollár környékén mozgott.


A BitCoin súlyos problémája, hogy egyelőre továbbra is nagyon kevés helyen fogadják el fizetőeszközként, így momentán látszólag inkább csak homályos tőzsdézés zajlik vele. Kiváló kérdés, hogy vajon stabilizálódik-e végre az árfolyam, hiszen az utóbbi hetekben láthatóan sokakat megrészegített üzletelés könnyen csúnya véget érhet.


(Forrás: CNET, Mt. Gox | Fotó: Todd Huffman / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.