Hirdetés

105 dollárra büntették az orosz vírusírót



|

Hirdetés

Eugene Suchkov - aki a "bálna" álnevet használta - bűnösnek vallotta magát a forráskód és a többi szükséges kód terjesztésével, amelyekkel új variánsokat lehet készíteni a vírusából.

Bár a vírus-szakértők legnagyobb megelégedésére elfogtak egy újabb vírusgazdát, a kiszabott büntetés csakhamar gúny tárgyává vált - Suchkovot sok országban börtönbüntetésre ítélték volna. A 29A csoport (a 29A a "666"-os szám hexadecimális értéke) a múltban azt állította, hogy segíti a vírusirtók munkáját az új forráskódokra való figyelmeztetés által, azonban a bűncselekmények, amelyekkel Suchkov-ot elítélték azt sugallják, hogy ez badarság.




Érdekes, hogy a cseh Zoner Software a múlt héten a 29A még egy tagját, "Benny"-t is felvette alkalmazottainak sorába. Ő a múlt évben szerepelt a Techworld cikkében, amely a Microsoft a vírusokat készítő személyek elleni vérdíj-listájáról készült. "A Microsoft új kezdeményezése mit sem változtat. A vírusok készítői, akik terjesztik saját vírusaikat, pontosan tudják, hogy az, amit cselekszenek, illegális." - nyilatkozta "Benny" akkoriban. Annak ellenére, hogy Benny azóta kivált a 29A csoportból, a céget súlyos kritika érte amiatt, hogy számára egy korábbi vírus-készítő karrier látszólag beugró a későbbi legitim munkához.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.