Hirdetés

12 000 embert küld el az Intel



|

Az átszervezések keretében a dolgozók 11 százalékától válik meg a cég.

Hirdetés

Az Intel előállt egy nagyszabású átszervezési tervvel, amelytől nagy eredményeket vár. Sajnos ez a munkavállalóinak a 11 százalékától való megválással jár együtt. 

Hirdetés

Az Intel 12 000 embert küld el, és éves szinten 750 millió dollárt remél spórolni. A takarékosság mellett fókuszváltás is várható, a jövőben inkább az adatközpontokra és az IoT-üzletágra specializálódik a vállalat. 

Az elbocsátásokra 2017 közepén kerülhet sor, és csak részben megy majd önkéntes alapon a folyamat. 

Az Intel neve a legjobban a processzorgyártással és a PC-kkel fonódott össze, azonban a hagyományos PC-s piac évek óta stagnál, az okostelefonok piacára pedig nem tudott betörni a cég. 

Természetesen annak ellenére, hogy az Intel a jövőben más területekre koncentrál, a PC-s ágazatból sem száll ki. Ugyan a következőgenerációs architektúrára váltás időrendjét módosítani kellett, új processzorok azért várhatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.