Hirdetés

12 ezer sérülékenység egy adatbázisban



|

Hirdetés

A NIST (National Institute of Standards and Technology) bejelentette, hogy egy olyan sérülékenység adatbázist tett elérhetővé, amely egységes módon nyújt információkat a különböző sebezhetőségekről. A NIST szerint az adatbázis leginkább a rendszergazdák, valamint a biztonsági szakemberek számára nyújt segítséget a biztonsági hibák megkeresésében és javításában.


Az NVD (National Vulnerability Database) adatbázis jelenleg körülbelül 12 ezer sérülékenységről tartalmaz információkat, de a NIST naponta frissíti azt. A NIST szerint havonta körülbelül 300 új sebezhetőség kerül be az adatbázisba. A biztonsági hibákhoz megtalálhatók azok típusai, veszélyességi besorolásuk, kockázatuk, illetve a kiküszöbölésükhöz szükséges megoldások is. Az NVD további előnye, hogy megfelel a CVE (Common Vulnerabilities and Exposure) előírásoknak, így a sérülékenységek szabványos néven kérdezhetők le. A biztonsági rések keresése gyors, és több szempont szerint végezhető. Emellett egy-egy termék biztonsági problémáinak története is elérhető.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.