Hirdetés

12 meglepetés a Google-tól



|

A Google oldalai és a cég által készített alkalmazások tele vannak apró viccekkel, meglepetésekkel, így próbál a keresőóriás emberközeli imidzset kialakítani. Sikerrel.

Hirdetés

Eddig is igen népszerűek voltak összeállításaink, melyek a Google-hez kapcsolódó érdekességekkel foglalkoztak (például a Google Earth leglátványosabb képeit tartalmazó cikkünk), folytatjuk tehát sorozatunkat a cég lapjain található apró tréfákkal, meglepetésekkel.

 

1. A főoldal

 

Azt már mindenki megszokhatta, hogy a Google főoldala, illetve a vállalat ott látható logója időnként módosul egy aktuális eseményhez igazodva, nincs ez másképpen a tavasz első napján sem. Itt azonban nem áll meg a Google mérnökeinek kreativitása, egyéb felhasználói felületeket is létrehoztak. Az, hogy a klingon nyelvet nem ismeri el az ENSZ, nem tartotta vissza a céget, létezik egy speciális, klingon nyelvű kereső. Számos hasonló felülete létezik a Google-nek, de talán a legaranyosabb az Elmer Fudd raccsolását utánzó oldal.

 

 

googlenyelvek.png

 

 

A keresés tárgya is módosítja néha a felületet, külön oldalt talál a Microsofttal, Linuxszal, vagy éppen BSD Unixszal kapcsolatos információkat kereső felhasználó.

 

2. Húsvéti meglepetés

 

Mivel az elrejtett meglepetéseket easter eggnek, azaz húsvéti tojásnak hívják, a Google nem hagyhatta ki, hogy meg ne emlékezzenek az ünnepről. Itt a Google tojáselkapós játéka, mellyel pár percet el lehet szórakozni. A húsvéti nyúlnak kell segíteni, hogy tojásokat szedjen össze - és közben kirakni a GOOGLE szót a tojások oldalára festett betűkből. Láttunk már jobbat.

 

 

googlenyuszi1.png

 

 

3. Google-posta

 

Néha jó lenne, ha elektronikus leveleinket egyből kinyomtatva is megkapnánk, a tavalyi év április elsejei Google-hoax pedig pontosan ilyen szolgáltatást kínált. A képzeletbeli Gmail Paper lehetővé tette volna a felhasználóknak, hogy Gmail-fiókjuk teljes tartalmát kinyomtattassák és házhoz szállíttassák a Google-lel. Hogy ez miért érte volna meg a cégnek? Természetesen a kinyomtatott levelek hátoldalán vörös, félkövér Helvetica betűtípussal reklámokat is kaptunk volna. Ilyen apróságoktól válik valóban hihetővé egy hoax, gratulálunk a Google-nek!

 

 

googlepaper.png

 

 

4. Repülőgép-szimulátor

 

Már egy ideje közismert, hogy a Google Earth térképprogramban egy repülőgép-szimulátor van elrejtve. A szoftver használata közben elég lenyomni a Ctrl-Alt-A billentyűkombinációt, és máris egy pilótafülkében találjuk magunkat.

 

 

googlerepulo.png

 

 

5. Okos számológép

 

A Google Calculator használata rendkívül egyszerű, a keresődobozba gépelt matematikai kifejezést a Google automatikusan kiértékeli nekünk. Sőt, látszólag megoldhatatlan problémákra is talál megoldást, gépeljük be például ezt: „answer to life the universe and everything". Láthatjuk: a Google ismeri a Végső Választ!

 

 

google42.png

 

 


6. Stáblista

 

Általában a felhasználók nem tudják, hogy az általuk használt hasznos kis Google alkalmazást kik fejlesztették ki. A Google Street Views esetében más a helyzet, az alkalmazásban a megfelelő helyet szemügyre véve a Google székháza előtt láthatjuk a stábot , akik résztvettek a projektben.

 

 

googleutca.png

 

 

7. Vérmedvék

 

A Google ingyenes képszerkesztő és -rendszerező szoftvere, a Picasa sem mentes a meglepetésektől. Ha megnyitjuk az alkalmazást, nyomjuk le a Crtl-Shift-Y kombinációt, és azonnal megjelenik egy piros csokornyakkendős medve. Többszöri lenyomás, több medve!

 

 

googlepicasa.png

 

 

8. Pszicho-Google

 

Az felhasználók néha már arra is lusták, hogy a keresőmezőbe a megfelelő kifejezést begépeljék. Erre játszott rá a Google 2000. április elsejei hoaxa, mely a Google MentalPlex Search szolgáltatást mutatta be. Az ismertető szerint ha mereven nézzük a képernyőn forgó hipnotikus kört, a Google előző kereséseink, a légnyomás, asztrológiai jelünk és az egérmozgás alapján kitalálja, mire vagyunk kíváncsiak.

 

 

googleplex.png

 

 

9. Pegman arcai

 

A már említett Google Street Views szolgáltatást a Google által Pegmannek nevezett kis figura mozgatásával vezéreljük. A főoldalhoz hasonlóan Pegman is új külsőt kapott különleges alkalmakkor. Karácsonykor hóemberré változik, Mindenszentekkor boszorkánynak öltözik, illetve Valentin-napon a megszokott zöld kör helyett egy szívecskén ácsorog. Ráadásként, ha Pegman a Kalifonia állambeli Berkeley városban a Telegraph Avenuen áll, egy batikolt pólós hippi lesz belőle. Eric Cartman ezt biztosan helyteleníti.

 

 

googlepegman.png

 

 

10. Klassszikus Google Maps meglepetés

Valószínűleg nagyon sokan találkoztak ezzel a Google tréfával. A Google Mapsben ha a New Yorkból Párizsba tartó legrövidebb utat akartuk kiszámoltatni az alkalmazással, abban az egyik lépés a következő volt: ússz át az Atlanti-óceánon (3462 mérföld). Sajnos ezt a viccet azóta eltávolították a szoftverből.

 

 

googleatlanti1.png

 


Izgatottan várjuk április elsejét. Vajon idén mivel rukkol elő a keresőóriás?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.