Hirdetés

126 országban a legnépszerűbb a Facebook



|

A közösségi oldalak versenyében a Twitter, a LinkedIn és a Badoo is jól szerepel.

Hirdetés

A World Map of Social Networks évente kétszer készíti el a világméretű térképét, amely azt árulja el, hogy hol melyik közösségi oldalak a legnépszerűbbek. A győztes a Facebook lett: a 901 millió aktív felhasználóval rendelkező oldal a vizsgált 137-ből 126 országban az első számú a közösségi hálón.

 

Ami a Facebookot illeti, a legnagyobb táborát Európa jelenti, a maga 232 milliós felhasználói bázisával. Ezt Észak-Amerika követi 222 millióval, majd Ázsia 219 millióval. Azonban kiélezett csata folyik a második helyért is: világszerte a Twitter és a LinkedIn hadakoznak egymással, Európában e kettő mellett a Badoo is igen népszerű, sok helyen második a Facebook mögött.

 

 

A Facebook gyakorlatilag szerep nélkül van Oroszországban, Kínában, Iránban, Vietnámban és Lettországban. Ezekben a régiókban az óriásnak a helyi riválisokkal kell a jövőben megküzdenie. Kínában a legtöbb területen tiltott a Facebook, itt a Qzone 560 millió, a Tencent Weibo 337 millió, a Sina Weibo pedig 334 millió felhasználót tudhat a magáénak. Szintén nehéz hozzáférni az oldalhoz Iránban az állami cenzúra miatt.

 

A felmérésből kimaradt a Google+, ugyanis furcsa módon a Google Trends pont a keresőóriás saját közösségi oldaláról nem adott ki adatokat - zárta a közleményét Vincenzo Cosenza, a cég igazgatója. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.