Hirdetés

20 milliárdból épülhet a szélessáv vidéken



|

Május 14-től pályázható a szélessávú körzethálózati fejlesztések támogatása érdekében kiírt pályázat, összesen 20 milliárd forintból épülhet majd ki a netes infrastruktúra vidéken.

Hirdetés

A cél Magyarország teljes lefedettsége, aminek persze már ideje volt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a digitális esélyegyenlőség az elsődleges, de persze korábban az EU is megfogalmazta már az irányelveket ebben a kérdésben. Az Európai Digitális Menetrendben foglaltaknak megfelelően 2013-ig alapvető, 2020-ig pedig gyors vagy nagyon gyors szélessávú hozzáféréssel rendelkezzen minden európai polgár, ám hazánkban jelenleg csak kétmillióan férnek hozzá a nagy sebességű internethez.

Az Új Széchenyi Terv szélessávú körzethálózat-fejlesztési pályázata tegnap óta érhető el, a Szélessávú körzethálózati fejlesztések támogatása című (GOP-2012-3.1.2 kódszámú) pályázati kiírás alapvető célja, hogy a beruházás keretében valamennyi kistérség még el nem ért településéig épüljön ki az optikai körzethálózat. Jelen kiírásra csak az NMHH nyilvántartásában szereplő, elektronikus hírközlési tevékenységet folytató vállalkozások pályázhatnak. A konstrukció keretében megvalósuló projektek támogatására 20 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13. évekre. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 10 millió, maximum 3 milliárd forint lehet.
 
A pályázatok benyújtása 2012. május 14-től - 2012. július 31-ig lehetséges.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.