Hirdetés

200 millió dollárért vett MI-startupot az Apple



|

A gépi tanulással foglalkozó cég tapasztalatából Siri is profitálhat.

Hirdetés

Tovább folytatja a nagybevásárlást a harmadik negyedévben a várakozásokon felül teljesítő Apple. Cupertino ezúttal egy startupot nézett ki magának, a Turi szakterülete a mesterséges intelligencia egyik speciális ága, a gépi tanulás.

Hirdetés

A Seattle központú cég megvásárlását hivatalosan is megerősítette szóvivőjük, ennél többet azonban nem volt hajlandó elárulni. Mint elmondta, az Apple időről időre bekebelez kisebb technológiai vállalatokat, terveit és céljait azonban általában nem osztja meg a nyilvánossággal. Egyes források ennek ellenére tudni vélik, hogy körülbelül 200 millió dollárt fizettek ki a mesterséges intelligencia elismert szaktekintélyeivel is jó viszonyt ápoló csapatért.

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogyan hasznosítja majd az akvizícióval megszerzett tudást és tapasztalatot az Apple. Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha az ügyletet a konkurenciához képest kissé elmaradott hangasszisztens, Siri látványos fejlődésének ígéretével kötjük össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.