Hirdetés

2005 szeptemberében lesz a második Longhorn-konferencia



|

Hirdetés

A Longhorn nagyon sok változáson esett keresztül a bejelentése óta: a Microsoft még néhány alapvető újításról is lemondott, hogy tarthassa a 2006-os szállítási határidőt. A Microsoft most olyan frissítések megjelentetését tervezi, amelyek a Windows XP és a Windows Server 2003 termékeket ruháznák majd fel olyan technológiákkal, amelyek korábban a Longhorn számára voltak fenntartva. A szeptember 13-16-ig megtartott második Longhorn PDC-n a Microsoft valószínűleg bővebb tájékoztatást fog tudni nyújtani a fejlesztőknek az új operációs rendszerrel kapcsolatban. Longhorn első béta-verziójának megjelentetését 2005 első felére ütemezte be a fejlesztő cég, tehát több hónappal a konferencia előtt - ahogyan mellékesen "Visual Studio 2005" termékéét is. A Microsoft már többször adott ki előzetes bemutató-verziót a Longhorn-hoz, így a 2003-as PDC-n és az idén májusban megtartott Windows Hardvermérnöki Konferencián is. Az egyik elemző szerint a nagyszámú változtatás miatt a fejlesztőknek kockázatos lenne belefogni az új operációs rendszerrel kapcsolatos fejlesztésekbe, mivel fennáll annak a lehetősége, hogy olyan funkciókra épít majd az elkészült szoftver, amelyet végül kihagynak a Longhorn végleges verziójából. "Ennek a PDC-nek az időzítése szerencsésebben alakult, mivel olyan kiadást kaphatunk majd a termékből, amely már jobban hasonlít a végleges formájára" - ecsetelte Michael Cherry, a Directions egyik vezető elemzője. "Szeretném megtudni majd, hogy mikor lesz végleges a beépülő funkciók listája". A 2003-as PDC volt az első alkalom, hogy a Microsoft nyilvánosan beszélt a Longhorn-ba tervezett funkciókról. Bill Gates, a cég elnöke és vezető szoftvermérnöke az új operációs rendszert "az évtized legnagyobb kiadványként" vázolta fel, "a legnagyobbként a Windows 95 óta".




A Microsoft áprilisban jelentette be, hogy kihagy néhány funkciót a Longhorn-ból annak érdekében, hogy a következő évben kiadhassa a termék béta-verzióját; akkor még azt állította, hogy a szoftver rendelkezni fog az összes nagyobb komponenssel, amelyről szó esett a 2003 PDC-n. Augusztusban azonban bejelentették, hogy megfosztották a Longhorn-t a WinFS egyesített tároló-rendszertől, amelyet Gates a szóban forgó rendezvényen "Szent Grálnak" nevezett; továbbá bejelentették, hogy olyan frissítéseket fognak megjelentetni a Windows XP és a Windows Server 2003 operációs rendszerek számára, amelyekkel képesek lesznek az Avalon grafikai-rendszer, a Longhorn "Indigo" névre keresztelt kommunikációs alrendszerének, valamint a WinFX alkalmazás-programozási modell támogatására. A Microsoft a múlt héten bocsátotta ki a fejlesztői közösség számára az Avalon technológiai előzetesét, egy félkész teszt-verziót, amellyel szabadon eljátszadozhatnak a programozók - és lehetővé teszi számukra, hogy a jelenlegi operációs rendszereken is kísérletezhessenek az Avalon-nal. "A régebbi operációs rendszerek Longhorn-technológiákkal való felvértezése valószínűleg főtéma lesz a jövő évi PDC-n. Választ várok néhány azzal kapcsolatos kérdésemre, hogy hogyan tudok olyan alkalmazásokat írni, amelyek teljes mértékben kihasználják a Longhorn-t, de emellett képesek működőképesek maradni, amikor egy Avalon grafikai rendszerrel ellátott XP rendszeren futnak, és talán még egy szimpla XP rendszerhez is tudnának alkalmazkodni" - mondta Cherry. A 2005. évi PDC - csakúgy, mint a 2003. évi - a Los Angeles-i Kiállítási Központban lesz megtartva.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.