Hirdetés

2007-ig kell várni a PlayStation 3-ra?



|

Hirdetés

E szakértők véleménye az, hogy a Sony olyan biztos lábakn áll, hogy bőven elég, ha jövőre csupán egy még olcsóbb PlayStation 2-t jelentet meg, nagyjából a százdolláros küszöb alatt.

Michael Pachter, a Wedbush elemzője egy befektetőknek szétküldött tanulmányában azonban kifejti, hogy erre a jelenlegi konzol-árháború miatt lehet szükség: Szerinte a Microsoft közvetlenül az Xbox 360 megjelenése előtt leviszi majd első generációs konzoljainak árát a 99 dolláros álomhatár alá, ezért a Sony jobban járna, ha még előbb megtenné az ellenlépéseket. A leárazott PlayStation nagy mértékben csökkentené az Xbox 360 kezdeti sikereit, s így a Microsoft kénytelen lesz azt a tervezettnél olcsóbban adni.

Ráadásul az újratervezett PlayStation 2 gyártási költségei nem haladnák meg az eladási árát. A konzolokat ugyanis általában veszteségesen állítják elő, profitot a hozzájuk kiadott játékok hoznak. Az Xbox eddigi összes konstrukciójának legyártása többe került, mint amennyiért azokat értékesíteni tudták, így a Sony ezen lépésével duplán győztes helyzetbe kerülne, hisz nem csak a konzolok eladásán nyerne valamennyit, hanem még a konkurrencia eladásait is sikerülne csökkentenie.

A dolog másik oldala viszont a vásárlók növekvő elégedetlensége, amit az új konzolra való várakozás okoz. A tavalyi év karácsonyi időszakát is úgy kellett "átvészelniük", hogy a Sony sok kereskedelmi csatornában nem volt jelen. Pachter szerint az Xbox 360 eladásaitól kell függővé tenni a PlayStation 3 piacra dobásának ütemezését és hozzátette: "a 360 valószínűleg jól fog teljesíteni".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.