Hirdetés

2008-ra a szerverek 29 százaléka linuxos lesz



|

Hirdetés

A Linux 9.7 milliárd dollárt hoz a 60.8 milliárdos piaci forgalomból, míg a Windows kiszolgálók eladásából 22.7 milliárd dollár folyik be. Az IDC becslése szerint a szerver piac évente 3.8 százalékkal nő a következő öt évben, s a 2004-re várható 53 milliárdos bevételről 2008-ra 60.8 milliárdra ugrik. A növekedés Kelet-Közép-Európában és az ázsiai, csendes-óceáni térségben lesz a legerősebb - évente 6.5 százalék 2008-ig. Bár a Windows rendszerek csak 37 százalékát alkotják a 2008-as kiszolgáló piac forgalmának (pénzben mérve), az eladott hardverek tekintetében az arány 60 százalék lesz, ami minimális csökkenést jelent a jelenlegi 63 százalékos részesedéshez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.