Hirdetés

2009 legolvasottabb PC World cikkei



|

A PC World elmúlt egy évéből szemezgettünk, és a legolvasottabb írások mellett pár egyéb érdekességet is kiemelünk a 2009-es "termésből".

Hirdetés

A PC World Online 2009-es éve igen mozgalmasra sikerült. 3360 írásunkat publikáltuk: cikkeket, híreket, teszteket, mesterfogásokat, tippeket és trükköket. A PC World, a nonstopMOBIL és a nonstopÜZLET összefonódott hármasához nemrég csatlakozott "női és lifestíle vonalon" az Electrose is. Olvasóink egyre nagyobb számban kommentelnek a Fórum mellett magukban a cikkekben, hírekben is, kifejtik véleményüket, kérdéseket tesznek fel, sőt, egymás kérdéseit is megválaszolják.

20100102-best-of-2009-pcworld-hu-02.jpg
 


Nézzük, mi érdekelte leginkább a PC World Online látogatóit az elmúlt évben!


10. Hogyan gyorsíthatunk gépünkön? Ma: a CCleaner


Az Electrose cikkét a "core" olvasók mellett a fiatalabb, és XX kromoszómával rendelkező közönség is érdeklődéssel fogadta. És persze valószínűleg többeknek gondja lehetett az asztalon trónoló masina sebességével...


9. Windows 7 titkok / Windows 7 RC telepítés és aktiválás


Ez a két cikk gyakorlatilag holtversenyben végzett a kilencedik helyen. Amint az nemsokára még markánsabban látszik, a top 10 cikktömeg felét a Microsoft operációs rendszeréről szóló írások teszik ki. Ez a két darab egyrészt gyakorlati tanácsokat ad az ingyenes kipróbálható változat installálási és hivatalos aktiválási folyamatához, valamint hasznos trükköket mutat be.


8. Windows 7 - fut a gépemen?


Nos, igen, ez talán még nagyobb probléma, mint az installálás: többen szerették volna lecserélni elavult XP-jüket, vagy épp lomha Vistájukat, de nem tudták, vajon a "vas" elbírja-e az új rendszert. Szerencsére azóta a felhasználók legtöbbje pozitív tapasztalatokkal került ki a telepítési harcból.


7. Vége az ingyen Skype-nak?


Érthető a hetedik hely, ha egy népszerű, ingyenesként megszokott csevegőprogrammal kapcsolatos, főleg, ha pont az ingyenesség megszűnését vetíti előre a cím. Szerencsére - egyelőre - csak óvatos ijesztgetéssel van dolgunk, hiszen a Skype és egyéb VoIP alkalmazások csupán az angol T-csoport mobilnetes csomagjaiban számítanak nemkívánatosnak, és ezért csak ők számolnak fel külön díjat.


6. Windows 7 titkok 2.0


Windows-specialistánk második tippcsokra még népszerűbb lett, mint az első rész. Gyors programhoz ugrás, nagyítás és kicsinyítés, böngésző- és fontkezelési megoldások, gyors monitor-konfigurálás segédeiről szól többek között ez a cikk.


5. Magyarország első LED-TV tesztje


A cím valóban erős, de a tartalom sem marad el mögötte. A tévéknél addig még szokatlan technológia, az új 100Hz Motion Plus szabvány sajnos még elég izmos árral is párosul, de a Samsung óriási LED-es televíziójáról szintén nagyon sokan akartak olvasni. Vannak vajon azóta tulajdonosok is...?


4. Teszt: Nokia 5800 ExpressMusic


A Nokia jó ideig tisztes távolban maradt az érintőképernyős piactól, de az 5800-as a teszt szerint kifejezetten kellemes első próbálkozás. A finn gyártó ezt megelőző kísérleteiről és természetesen az ExpressMusic részletes kielemzéséről is jó sokan olvastak, közel harmincezren.


3. Sony Ericsson W705 teszt: a dögös vörös


...és íme, még egy telefonteszt, ezúttal egy stílusos, és kifejezetten jól sikerült Walkman-mobilról, amire a számok szerint szintén jó pár olvasónak fájt a foga...


2. GYIK: Windows 7 RC letöltés


Úgy tűnik, valóban hatalmas volt az érdeklődés a Microsoft év közepén elindított akciója iránt, hiszen több, mint harmincötezren voltak kíváncsiak arra, hogyan lehet letölteni a Windows 7 ingyenes "release candidate" változatát, mekkora a fájl, valamint meddig és hogyan használható.


1. Samsung S5230 teszt: sztárom a párom


Ki hitte volna, hogy pont egy Samsung mobiltelefon tesztje kaparintja meg az első helyet? Az iPhone által kitaposott "érintőképernyős szappantartók" között indult a Star fantázianévvel ellátott készülék, és úgy tűnik, a mobiltelefónia terén nagyobb múlttal rendelkező gyártók készülékeinek tesztjeit, bemutatóit is letaszította a trónról, összesen 40 302 megjelenítéssel.


Egyéb legek


A legtöbbet kommentált írás szintén a Samsung telefon tesztjéhez érkezett, összesen 108, de a vírusirtókkal kapcsolatos tévhitek (73 hozzászólás) is kifejezetten parázs vitát szült - ez egyébként is elmondható volt a vírusirtókról, kémprogram-szűrőkről szóló cikkekről, olvasóink ebben a témában különösen "harapósak" tudnak lenni. A gyors hírek közül szintén egy Windows 7-es hír volt a legnépszerűbb, melyben a magyar nyelvi csomag késését vetítettük előre.


A tippek és trükkök kategóriájában érdekes módon egy generációval visszább ugrunk a Windowsok sorában: egy Vista skinezést bemutató írás vezet, melyet a Photofunia nevű vicces, webes fotóátalakító alkalmazás leírása, valamint a videóbemutatók készítéséről szóló tippcsokor követ.


Videós aloldalunkon szintén olyan mozgóképsor győzött, amely cikkben is a legjobb tízben tanyázik, a Samsung LED-TV bemutatója, melyet egyébként - micsoda meglepetés - egy Windows 7-es filmecske követ, bár a téma némelyest furcsa, ugyanis egy speciális, demonstrációs célra szolgáló Windows 7-es HTPC-n mutattuk be a rendszert.


Szóval, köszönjük minden olvasónk bizalmát és összes kattintását, és várunk mindenkit vissza 2010-ben is, újabb érdekes témákkal, videókkal, tippekkel, tesztekkel és még megannyi tartalommal!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.