Hirdetés

22TB adat négy óra alatt



|

A holland egyetem BitTorrent technológiával frissíti számítógépeit.

Hirdetés

Mindannyian tudjuk, hogy a BitTorrent technológia segítségével igen hatékonyan lehet nagyméretű állományokat sok számítógépre eljuttatni. Nyilvánvaló, hogy rengeget teljesen legális felhasználása is lehet, erre kiváló példa a holland INHOLLAND egyetem, akik BitTorrentet használnak arra, hogy 3,5 gigabájt méretű javítócsomagokat eljuttassanak az intézmény 6500 számítógépére. Korábban ez a művelet négy napig tartott és több mint 20 kiszolgálót kellett üzembe helyezni a feladatra. A BitTorrent segítésével ez kevesebb, mint négy óra alatt lezajlott, a kliensek értelemszerűen egymástól töltötték le a javítócsomag tartalmát és nem terhelték vele a kiszolgálókat.

 

A hírek szerint az egyetem vezetősége először elzárkózott a BitTorrent technológi használatától, de később szerencsére megváltoztatták a véleményüket. Azt érdemes kiemelni, hogy az oktatási intézmény módosított torrent alkalmazásokat használ, amelyek más dolgok letöltésére nem használhatók. Így a filmekre vagy zenére vágyó tanulók nem használhatják azt illegális célokra.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.