Hirdetés

230 gigaflopos asztali rendszer



|

Hirdetés

A nagyobb mikrohullámú sütők fogyasztásával vetekedő - maximum 1500W-os - fogyasztású, 96 processzor támogatására képes rendszer memóriája 192GB-ig bővíthető DDR modulok formájában, a merevlemez-kapacitása pedig elérheti akár a 9.6TB-ot is.

A teljes felszereltség esetén 68 kilogramm súlyú DS-96 cluster-házon egy Fedora Core 2-n alapuló, 2.6.6-os kernelű Linux rendszer fut GNOME/X-windows grafikai felülettel, amely mellé számos matematikai- és célszoftvert ad a cég. Az Orion szerint a DS-96 bárhol - földön, vízen, levegőben - bevethető, ahol szükség van egy szuperszámítógép számítási erejére, amelyet az 1-96 darab 1.2 GHz-es x86 processzor kölcsönöz a gépnek. A 43.1 cm széles, 63.5 cm hosszú és 68.6 cm magas ház tartalmaz egy beépített, 64MB-os ATi Mobility Radeon 9000 videokártyát, DVD/CD írót, valamint 1-10 gigabites Ethernet külső csatlakozási lehetőségeket. A 100.000 amerikai dollár körüli cluster-rendszer elfér egy nagyobbacska íróasztal alatt, és kevesebb mint 2 percet igényel a rendszerindításhoz. Külön érdekessége, hogy a cluster-ek világában egyedülállóan egy szimpla ki/be kapcsoló gombbal látták el.

Az Orion Multisystems több hónapja már egy 12 processzoros asztali cluster megoldást is megjelentetett a piacon; ennek a rendszernek az ára 10.000 dollár körül mozog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.