Hirdetés

2,7 milliárd dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték a Yahoo-t



|

A Worldwide Directories S.A. de C.V. éls az Ideas Interactivas, S.A. de C.V. szerződésszegéssel vádolta meg az internetes vállalatot egy mexikói bíróságon.

Hirdetés

Egy mexikói bíróság pénteki ítéletében alaposan elverte a port a Yahoo-n: „szerződésszegés” miatt 2,7 milliárd dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték a céget. Az amerikai internetes óriást helyi cégek perelték be egy yeoolow pages-szolgáltatás kapcsán.

Az ügy részletei nem ismertek. A Yahoo sajtóközleményéből mindössze annyi hámozható ki, hogy a keresetet a Worldwide Directories S.A. de C.V. és az Ideas Interactivas, S.A. de C.V. nyújtotta be; a cégek azt állították, hogy a szerződésszegés miatt jelentős anyagi veszteségeket szenvedtek.

A Yahoo szerint az ellene felhozott vádak megalapozatlanok; a cég jogászai fellebbeznek. A 2,7 milliárd dolláros kártérítés megfizetése komoly érvágást jelentene a vállalatnak: annál is inkább, mivel a harmadik negyedévben csak 1,2 milliárdos bevételt termeltek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.