Hirdetés

30GB-os írható HD-DVD lemezek



|

Hirdetés

Ezzel a technológiával a HD-DVD és a Blu-ray szabvány közötti versenyben most a HD-DVD számára csillant meg egy lehetőség. Jelenleg a legnagyobb kapacitású HD-DVD lemezek egyrétegűek, s így 15 gigabájtosak. A két cég már benyújtotta a DVD Fórum részére a kétrétegű lemezek szabványosítására vonatkozó kérelmét, és reményeik szerint még az év végén megszülethet a döntés.

A HD-DVD családnak vannak más tagjai is. Az egyik a HD-DVD-ROM, ami - ahogy a neve is jelzi - előre rögzített adatot tartalmaz, mint például filmeket, s ugyanakkora kapacitással rendelkezik, mint az írható testvére - ebből is létezik egy-, illetve kétrétegű változat. Kifejlesztettek háromrétegű, 45 gigabájtos lemezt is, aminek már zajlik a szabványosítása. Újraírható fronton a 20 gigabájtos HD-DVD-RW-t már elfogadta a DVD Fórum, ennek már készül az újabb generációja is, amely már 32 gigabájtot lesz képes tárolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.