Hirdetés

36 millió dollárnyi Samsung telefont és laptopot loptak el



|

Túszul ejtették a Samsung brazil munkásait, és rengeteg készüléket loptak el.

Hirdetés

Brazíliában ismeretlen támadók túszul ejtették a Samsung Sao Paulo melletti gyárának a munkásait, majd több kamionnyi okostelefont, tabletet és laptopot loptak el, a helyi rendőrség becslése szerint 36 millió dollár értékben. 

Hirdetés

A felfegyverzett támadók hajnali négy óra körül hajtották végre az akciójukat, amelynek során hét kamionnal és több mint 40 000 Samsung termékkel távoztak. Egyelőre nincsen gyanúsított az ügyben, amelyben egyértelműen nem új okostelefont akartak maguknak a bűnözők. A Samsung szerint összesen 100 alkalmazottjuk volt jelen a rablásnál, de a rendőrség lehet, hogy túlbecsülte az ellopott eszközök értékét. 

A mozifilmnek is beillő történet azzal kezdődött, hogy hét felfegyverzett támadó lefoglalt egy teherautót a Samsung gyára felé, majd az ott lévő nyolc emberből hatot egy távolabbi helyen szabadon engedtek. A maradék két fővel bejutottak a gyárba, ahol lefegyverezték a biztonsági őröket, összegyűjtöttek minden alkalmazottat, és elzárták őket a külvilágtól. Ezt követően 13 másik társukkal feltöltötték a kamionokat, amelyekben adóvevőkkel és mobiltelefonokkal tartották a kapcsolatot. A tettesek feketébe öltöztek, az arcukra pedig sötét maszkot vettek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.