Hirdetés

38 év börtön hackelésért



|

Ráfázott a jegyeivel manipuláló tanuló: akár 38 év börtönt is kaphat.

Hirdetés

Az Orange megyei fellebbviteli bíróság 69 rendbeli törvénysértéssel gyanúsítja Omar Khan tanulót. Többek között illegális számítógéphasználat, számítógépes csalás, okirathamisítás szerepel az elkövetett bűnök között. A fiatalember a hétvégéket használta fel arra, hogy betörjön iskolájának számítógépes rendszerébe. Kémprogramokat telepített a tanárok gépeire, majd megszerezve azok jelszavait, átjavította saját érdemjegyeit. Súlyosbító körülmény, hogy nem csak a saját jegyeivel variált, de tizenkét más tanuló eredményeit is meghamisította.

courthammer.jpg


A csalásra akkor derült fény, amikor Khan fellebbezett a kaliforniai egyetemnél, amiért nem vették fel, és arra kérte őket, kérjenek újra másolatot a középiskolás bizonyítványáról. A terv csaknem bevált, ám a gimnáziumban dolgozó tanároknak és rendszergazdáknak feltűnt a nagy ellentmondás a két bizonyítvány között, ezért nyomozásba kezdtek. A fiatalember ügyvédje szerint a vádak túl súlyosak, hiszen nem ez az első eset, hogy a diákok megpróbálnak csalni. Mindenesetre, ha minden vádpontban bűnösnek találják, Khannak nem kell egyhamar felvételiznie újra, mivel 38 év áll majd rendelkezésére elmélkedni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.