Hirdetés

3GSM: az Ericsson elnök-vezérigazgatója, Carl-Henric Svanberg a mobilkommunikáció jövőjéről beszélt



|

Hirdetés

"2006 során sor kerül a 3G-hálózatok többségének HSPDA-val történő frissítésére, és a 3G mára már egy stabilan növekvő tömegpiac. Az IMS és a teljesen IP-alapú technológia a következő lépés a mobil széles sávú technológia lehetőségeinek teljes kiaknázása felé. Az IMS ugyanolyan fontos szerepet fog játszani a multimédiás szolgáltatások kialakításában, mint amilyen fontos szerepet a HSDPA játszik a hálózat sebességében."
"A WCDMA jelenleg 50 millió előfizetőt szolgál ki, és ez a szám egyre növekszik. Ez a nyilvánvaló választás a 3G-hez" - nyilatkozta Svanberg. Az Ericsson egyértelmű vezető szereppel bír ezen a területen - a napjainkban beindított HSDPA-hálózatok többsége Ericsson-technológián alapul. Svanberg kifejtette, hogy a teljesen IP-alapú megoldások felé vezető fejlődés a következő technológiai lépés a távközlési iparágban.
"Miközben a HSDPA a hozzáférési hálózatot egy új szintre emeli, az IMS és végső soron a teljesen IP-alapú technológia a maghálózatot emeli egy új szintre. Az IMS fontossága még nyilvánvalóbbá fog válni a 2006-os év során, amikor felgyorsítjuk a hangátvitelen túli szolgáltatások bevezetését, és elkezdjük valójában látni a HSDPA nyújtotta lehetőségeket." Svanberg a "Super 3G" felé vezető WCDMA hosszú távú fejlődésről is szólt. "A HSDPA csúcstechnológiának minősül, és már most rendelkezik globális, és a gazdaságossághoz szükséges tömeges jelenléttel. Emellett jövőálló fejlődési utat kínál - a "Super 3G" szabványosítása már jelenleg is zajlik."
"Mobile softswitch megoldásunk révén a hálózatüzemeltetők zökkenőmentesen fejleszthetik hálózataikat az IMS és a teljesen IP-alapú technológia felé, miközben a maghálózat üzemeltetési költségei 50 százalékkal csökkennek. Új generációs bázisállomásainkkal pedig a hálózatüzemeltetőknek a hagyományos bázisállomásokhoz képest 30 százalékkal kevesebb telephelyet kell kialakítaniuk. A hálózatüzemeltetők egyszerre növelhetik a kapacitást és a sávszélességet, és csökkenthetik a tulajdonlás teljes költségeit."
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.