Hirdetés

4 gigabit/másodperc átviteli sebesség



|

Hirdetés

Az Ultrastar 15K147 típusú meghajtó kezdetben minta-mennyiségekben már júniustól a rendszer-gyártók rendelkezésére fog állni - mondta el Sam Sawyer, a HGST terméktervezési- és stratégiai részlegének fő-tanácsadója. A lemezek - és azoknak egy Serial Attached SCSI (vagy SAS) tömeggyártás júliustól fog megkezdődni. A HGST már megjelentetett egy Ultra320 SCSI csatolójú meghajtót - az Ultrastar 15K147-t -; a két új meghajtó specifikációja sokban hasonlít egymásra. Három kapacitással lesznek kaphatók: 147GB-os, 73GB-os és 36GB-os kivitelben. A három meghajtó átlagos elérési ideje 3.7-, 3.6-, illetve 3.3 ms.

Az új gyorsabb száloptikás meghajtó bejelentése akkor érkezik, mikor az ipar éppen megkezdte az átállást az 1Gbps átviteli sebességű száloptikás interfészekről a 2Gbps sebességűekre - véli Jim Porter, a Disk/Trend meghajtó-piackutató cég elnöke. Ő arra számít, hogy a HGST vetélytársai követni fogják a vállalatot saját meghajtóikkal, amelyek mind a csúcsteljesítményű merevlemez-egységeket igénylő alkalmazásokat célozzák meg. "Ezek csupán töredékét képezik a szerver-alkalmazásoknak, de ennél a 'kissebbségnél' van szükség ilyen sebességekre." - mondta Porter. "De bármilyen alkalmazásnál jól jöhetnek, ahol sok ember rengeteg munkaállomásról csatlakozik be egyetlen szerverre egy időben." Porter példaként egy légitársaság rendszerét hozta fel, ahol a járatok indulása előtt közvetlenül betetőzik a bejelentkezések és a helyfoglalások száma.

A gyorsabb, 4Gbs-s interfészek visszafelé kompatibilisek az 1Gbps és 2Gbps sebességű száloptikás meghajtókkal. A HGST felismerte, hogy jelenleg incsen nagy igény a gyorsabb csatolójú meghajtók iránt, azonban Sawyer szerint az, hogy már most elérhetővé teszik, lehetőséget ad a rendszer-tervezőknek, hogy felkészülhessenek az új meghajtók év végén kezdődő tömeges megjelenésre. Az SAS-modellt a tárolóegységekben és a penge-szerverekben történő felhasználásra szánják. Az SAS egyik legnagyobb előnye az, hogy a szokványos Serial ATA meghajtók csatlakozóit használja, így könnyen vegyíthetők a nagyobb kapacitású SAS- és SATA meghajtók egyetlen rendszeren belül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.