Hirdetés

40 milliót kerestek egynapi adathalászattal



|

A bécsi rendőrség végül hamar lekapcsolta a két elkövetőt.

Hirdetés

A bécsi rendőrség letartóztatott két kongói férfit, miután azok adathalász módszerekkel sikeresen megszerezték egy helyi, valószínűleg osztrák lakos bankadatait, majd 130 000 eurót, tehát több mint 40 millió forintot utaltak át maguknak. A 38 és a 40 éves scammerek ahogy megszerezték a fiókadatokat, egyből akcióba lendültek. 

Hirdetés

Legnagyobb bánatukra a kérdéses bank visszaélés elleni rendszere észlelte a szokatlan összegű tranzakciót, és egyből jelzett az alkalmazottaknak, akik értesítették a rendőrséget. A rendőrök ezután meglehetősen gyorsan el tudták fogni a két, mindössze rövid időre gazdaggá vált férfit, akik 48 000 eurót egy portugál bankszámlára is továbbítani akartak. 

Jelen esetben a pénzintézetek védelmi rendszere volt az, amivel a két cyberbűnöző nem számolt. Ez automatikusan aktiválódik, amikor egy szokatlan tranzakció következik be. A legtöbb esetben a számlákon felső korlát is van, amely csak a számlatulajdonos kérésére módosítható. Azt nem árulták el, hogy pontosan melyik bank ügyfeleit veszélyezteti az adathalász kampány, és, hogy ez utóbbi miként és hol zajlott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.