Hirdetés

5 évet tölthet börtönben a Celebgate másik hackere



|

Edward Majerczyk több mint 300 Gmail- és iCloud-fiókhoz fért hozzá.

Hirdetés

Bűnösnek találták azt az Edward Majerczyket, aki részt vett a 2014-es Celebgate botrányban. Akár öt évet is tölthet börtönben. 

Hirdetés

A 28 éves Majerczyk sikeresen verte át adathalászattal a celebeket, akik meg is adták a belépési adataikat a hamis biztonsági oldalakon. Ezek segítségével a támadó több mint 300 személyes Gmail- és iCloud-fiókhoz fért hozzá, és be is szerezte az ott lévő képeket és videókat. 

Bár konkrétan egy hírességet sem neveztek meg, soknak kellemetlen hetei voltak a történtek miatt. 

Ryan Collinst, a Celebgate másik hackerét márciusban találták bűnösnek, ő 18 hónapos büntetést tölthet el egy börtönben. 

Érdekes módon egyik hackerrel kapcsolatban sem került elő bizonyíték arra vonatkozóan, hogy bármit közzétettek volna online a lopott tartalmakból. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.