Hirdetés

5.1-es asztali hangrendszerek



|

Hirdetés

Már lassan egy évtizede, hogy némelyikünk büszkén mutatta be vadonatúj hangkártyájának tudását, amely akár sztereó hangzást is képes volt visszaadni. Már egy fülhallgatón is páratlan volt az élmény, hiszen akkoriban még nem voltak kifejezetten számítógépekhez szánt hangfalak. Azóta az általánosságban vett hangtechnika is komoly fejlődésen esett át, és az asztali hangrendszerek villámsebességgel igyekeztek felzárkózni. Napjainkra ez a fejlődés elért egy szintet, ahol az 5.1-es rendszerek reneszánszukat élik. Bár azóta kifejlesztették a nyolccsatornás 7.1-es kváziszabványt is, de az ezt kiaknázó szabványok hiánya, és az amúgy is nehezen elhelyezhető hangszórók nagyobb száma miatt a vártnál sokkal lassabban terjed.




A hatcsatornás hangzás visszaadására alkalmas rendszerek nemcsak DVD-filmek lejátszásakor tudnak 5.1-es „hangnemben” megszólalni, hanem az EAX szabvány segítségével játékokban is. Természetesen ehhez megfelelő hangkártya is szükséges, amely támogatja a Creative által kifejlesztett hangtechnológiai eljárást.

A teljes cikk a 2004. júliusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.