Hirdetés

5.1-es hangártyák tesztje



|

Hirdetés

Legtöbbünk nem áldoz sokat hangkártyára, megelégszik az alaplapra integrálttal -- pedig tesztünkből kiderül, hogy akár néhány ezer forintért is kaphatunk egészen jó minőségű 5.1-es kártyát. Hangkártyák összehasonlításánál mindig gondban vagyunk, hiszen mondhatni, ahány fül, annyiféle ízlés. Mindemellett ne feledjük, hogy a hangkártya önmagában még kevés -- hiszen hiába a kristálytiszta hang és a rengeteg szolgáltatás, ha rossz minőségű hangrendszert kötünk rá. Ez fordítva is igaz: egy jó hangrendszer sokat javíthat a gyenge hangkártya képességein is.

Tesztünkben igyekeztünk mellőzni a szubjektivitást, s az egyéni tapasztalatok mellett a Right Mark Audio Analyser 4.3-mal mért eredményekre támaszkodtunk. Alapvető feltétel volt, hogy az adott kártya legalább 5.1-es legyen, azaz hat hangszórót lehessen rá csatlakoztatni. Konfigurációnkban egy nForce 2 lapkakészletű EPoX 8--RDA alaplap működött Athlon XP 2100+ processzorral, 512 MB memóriával felszerelve. Operációs rendszerünk Windows XP (SP1) volt, szubjektív zenehallgatáshoz WinAmp 3.01-et használtunk. A teljes cikk a 2003. december számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.