Hirdetés

512 megabites GDDR4 a Hynixtől



|

Hirdetés

A Hynix Semiconductor, Dél-Korea második legnagyobb memóriagyártója bemutatta a leggyorsabb, GDDR4 (graphics double data rate) típusú memóriachipjeit, amelyeket játékkonzolokban és számítógépekben egyaránt használni lehet.

Az új típus lényegesen megnövelt adatátviteli sebességgel rendelkezik, a cég szerint a 64 bites műveletekre is teljesen felkészítették. A chip elméletileg 2,9 gigabit/másodperces adatátvitelre képes, ám ezt a gyakorlatban 11,6 gigabájt/másodpercre tudták növelni a mérnökök. A technológia már annyira előrehaladott állapotban van, hogy a tömeggyártást már 2006 elején elkezdhetik. A cég külön kiemelte, hogy jövő év második felére az effektív adatátviteli sebességet 14,4 gigabájt/másodpercre tudják növelni.

Az egyik nagy rivális, a Samsung már megelőzte a Hynixet egy másik GDDR4 memóriatípussal, amely 256 megabites változatban, 2,9 gigabit/másodperces elméleti adatátviteli sebességgel rendelkezett, ám a gyakorlati sávszélesség jóval elmaradt a Hynix új sikervárományosáétól. A Samsung sem ül azonban a babérjain, elárulták ugyanis, hogy még idén be szeretnék mutatni 2,8 gigabit/másodperces specifikációval rendelkező chipjeiket, amellyel meg szeretnék alapozni piaci helyzetüket a felsőkategóriás grafikus kártyák terén, nagyjából a jövő év közepére, amikorra keresleti robbanás várható ebben a piaci szegmensben. Egyelőre egyetlen másik memóriagyártó sem tett említést GDDR4 memóriákról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.