Hirdetés

64 millió dollárral tartozik az Mt. Gox



|

A BitCoin-tőzsde csődvédelmet kért egy tokiói bíróságon. 500 millió dollár értékű BitCoint húztak le róluk.

Hirdetés

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, nemrég lehúzta a rolót a világ legnagyobb BitCoin-tőzsdéje, az Mt. Gox. A Wall Street Journal híre szerint a cég hatalmas, 6,5 milliárd jenes (63,9 millió dollár) tartozást halmozott fel – nem csoda, hogy ahogy egyik jogászuk pénteken, egy rögtönzött sajtótájékoztatón bejelentette, csődvédelmet kértek egy tokiói bíróságon.

Hirdetés

Az Mt. Gox számításai szerint ismeretlen hackerek 850 ezer BitCoint emeltek el a szervereikről – ez a jelenlegi árfolyamon nagyjából 500 millió dollárt ér. Az ellopott BitCoinokból 750 ezer az ügyfelek, 100 ezer pedig a vállalat tulajdonában volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.