Hirdetés

750 millió eurós mobil letöltés Európában



|

Hirdetés

által közösen készített felmérésből. Elemzők szerint ez azért is meglepő, mivel ez még egy kiforratlan piac, amit kis-, független cégek uralnak.

A Nokia brüsszeli találkozóján a cég egyik vezetője elmondta, hogy azért hozták nyilvánosságra a felmérést, mivel eddig még egyetlen fejlesztő cég sem vette alaposabban szemügyre ezt a piacot. Érdekesség, hogy a 750 milliós forgalmat csak a letöltések fele generálta, hiszen a letölthető alkalmazások másik fele egyelőre ingyenes. A bevétel legnagyobb részét, közel 500 millió eurót a különféle csengőhangok, logók és képernyővédők hozták, ezek után azonban közvetlenül a letöltött játékok következnek.

A szakemberek szerint nagyon sok van még ebben a piacban, mivel a felmérések szerint egyelőre csak a mobilt használók elenyésző része tölt le bármit is készülékére. A piacot pedig egyelőre az olcsó alkalmazások uralják. Ötből mindössze egy felhasználó tölt le egyáltalán bármit is a mobiljára, valamint minden harmincból mindössze egy az olyan, aki csengőhangokon, logókon és képernyővédőn kívül bármi mást is letölt. Egyelőre a Java uralja a piacot, de a Nokia állítása szerint új, Series 60 elnevezésű operációs rendszerük lehet a méltó utód, mivel már számos cég fejleszt alá üzleti és szórakoztató alkalmazásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.