Hirdetés

8 évet kapott a Silk Road 2.0 kulcsembere



|

Brian Farrell fontos szerepet töltött be az online feketepiac működtetésében.

Hirdetés

2013 végén sikerült felszámolnia a Silk Road nevű sötét webes oldalt az FBI-nak, ám nem kellett sok idő hozzá, hogy újjáéledjen. A drogkereskedelem online fellegvárának második inkarnációját állítólag egy régi tag alapította meg, az irányítás nem sokkal később viszont Blake Benthall, a SpaceX egykori munkatársának kezébe került.

Hirdetés

A Silk Road 2.0 végül tavaly nyárig húzta, az időközben egyre nagyobb hatalmat kapó Szövetségi Nyomozóiroda egy beépített ügynök segítségével csapott le az üzemeltetőkre. Ekkor tartóztatták le Brian Farrellt is, aki ugyan csupán egyszerű segítőként kezdte pályafutását, hamarosan Blake Benthall egyik legfontosabb emberévé lépett elő.

A 27 éves férfi ügyének tárgyalása a napokban fejeződött be, 8 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a szövetségi bíróság bűnszövetkezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt. Mint kiderült, Farrell nem tartozott közvetlenül az oldal menedzsmentjébe, DoctorClu néven az online adminisztrátorok és moderátorok csapatának volt a meghatározó tagja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.