Hirdetés

„Lopakodó” chipset



|

Hirdetés

Az Intel szemlátomást igyekszik a „régi” 533 MHz külső órajelű Pentium 4 processzorait, minél sebesebben leváltani az új, 800 MHz-es sorozattal. Ezt elősegítendő a napokban a piacra dobta az i848P lapkakészletet, melyet az olcsó – úgynevezett belépő szintű –, vagy irodai PC-k alaplapjaihoz szánnak. Az i848 nem más, mint az i865P „könnyített” változata, mely egyaránt támogatja a 800-, 533-, és a 400 MHz-es külső órajelet, nyolcszoros AGP-vel is bír, de memóriavezérlője – mely ugyan kezeli a DDR400, DDR333 szabványú memóriákat – egycsatornás. Az Inteltől szokatlan módon a megjelenést nem kísérte hivatalos bejelentés, az i848 egyszerűen csak felbukkant a cég által kínált chipsetek listájában.




Az idén egyébként számíthatunk egy másik lapkakészletre is, az i865GV-re. Ez az 533 és a 800 MHz FSB-jű processzorokat lesz képes fogadni, megtaláljuk majd benne a DDR400 és DDR333 szabványú RAM-okat kezelni képes, kétcsatornás memóriavezérlőt, de nem lesz AGP-sínje, csak az integrált, Intel Extreme Graphics 2 – vagy egy PCI-os VGA – lesz képes képet varázsolni a monitorunkra.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.