Hirdetés

825 ezer dollárt vesztettek a jogvédők



|

Ennyit fizetett az illegális kémprogramok bevetéséért a torrentvadász MediaDefender.

Hirdetés

Már régebbi hírünkben (kattintson ide) beszámoltunk arról, hogy kiszivárgott vállalati e-mail üzenetek alapján bebizonyosodott, hogy a kalózellenes MediaDefender szervezet illegális eszközöket vetett be a torrentoldalak ellen. Egy csali weboldalt használt a letöltésre vágyó internetezők becserkészésére, és olyan állománymegosztó szoftver fejlesztését finanszírozta, amely illegális tartalmak után kémkedett volna a felhasználók számítógépén.

 

A kiszivárgott e-mail-eket hamar közzétették a „MediaDefender-Defenders" szervezet tagjai az interneten, akik a továbbiakban az ügyfelek adatbázisára, egy telefonhívásra és kalózellenes szoftverekre is szert tettek, ezek mind a MediaDefender ilegális tevékenysége mellett tanúskodnak.

 

Most nagy bajban van az ArtistDirect, a MediaDefender anyacége, mert az illegális módszerekkel folytatott kalózvadászat 825 000 USD-vel rövidíti meg a céget. Ebből 600 000-et fordítanak az ügyfelek kártalanítására, a maradékot pedig az üggyel kapcsolatos jogi kiadások emésztik fel. Ilyen mértékű kiadás akár csődbe is viheti a jogvédő céget, meglepő, hogy a vállalat mégsem értékeli úgy, hogy a történtek tönkretették volna a MediaDefender jóhírét. Lehet persze így gondolni, ha sosem keresünk rá a cég nevére a Google-ban (kereséshez kattintson ide).


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.