Hirdetés

87 millió dollár illegális szoftver



|

Hirdetés

A kaliforniai, washingtoni és texasi illetőségű gyanúsítottakat bűnszövetségben elkövetett kalózszoftver forgalmazással vádolják, aminek kiskereskedelmi értéke meghaladja a 30 millió dollárt - közölte az illetékes kaliforniai ügyészi hivatal. Ez az érték 87 millió dollárra nőhet, ugyanis a letartóztatásokkal egy időben végrehajtott házkutatások során az FBI ügynökei további 56 millió dollár értékű készletekre bukkantak, amelyek a Microsoft, a Symantec és az Adobe szoftvereinek kalózmásolataiból tevődtek össze.

A hamisítványok túlnyomó többsége Microsoft termék volt, melyek kereskedelmi értéke a 80 milliót közelíti, ez volt eddig a legnagyobb kalózszoftver zsákmány. A cég szorosan együttműködött a Los Angeles-i hatóságokkal a Digital Marauder (Digitális martalóc) fedőnéven futó akcióban. A gyanúsítottak ellen már vádat emelt a vádesküdtszék, tárgyalásuk szeptember 20-án kezdődik majd. Ha bűnösnek találják őket, 15-75 év börtönre számíthatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.