Hirdetés

9000 új dolgozót vett fel az Alphabet



|

Az első negyedévet 64 115 alkalmazottal zárta az óriás.

Hirdetés

Az elmúlt egy év során majdnem 9000 új embert vett fel a Google anyacége, az Alphabet. 

Hirdetés

Az óriás ezzel az első negyedévet 64 115 dolgozóval zárta a jelentések szerint. Egy éve 55 419 alkalmazottja volt a cégnek, 2015 végén pedig 61 814. 

Az Alphabet a szektor egyik legmeghatározóbb vállalata, és az első negyedévben 20,3 milliárd dolláros árbevételt szerzett. A befektetők mégis a költekezések miatt aggódnak. 

Sokak szerint az Alphabet növekvő munkavállalói létszáma azért is meglepő, mert az utóbbi időben teljesen leállt a cég a felvásárlási szokásával. 

Ruth Porat pénzügyi igazgató szerint az új alkalmazottak többsége mérnök és termékmenedzser, olyan területeken, amelyeken kulcsfontosságú beruházásokat hajtanak végre: mint a felhő és az appok. 

Az új dolgozók létszámát tekintve a Google alapcége nőtt a legjobban, arányaiban viszont az olyan cégek, mint a Google Fiber és a biotechnológiával foglalkozó Verily. 

Érdekesség, hogy a Facebooknak 2015 végén 12 700 dolgozója volt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.