Hirdetés

Ez a 10 legjobb kooperatív játék



|

Persze egyedül is játszhatunk, de igazán belemerülni csak barátokkal érdemes.

Hirdetés

Barátokkal játszani jó dolog, ez a kijelentés pedig hatványozottan igaz akkor, ha videójátékokról van szó. Persze manapság több ezer fantasztikus játékból választhatunk, amelyek jelentős része egyedül élvezhető csak igazán, de sok olyan cím is létezik, amelyeknek érdemes barátokkal nekivágni. Most összegyűjtöttük a legjobbakat.

Hirdetés


Left 4 Dead 2
A Valve klasszikusa már az első résszel is levette a lábáról a kooperatív-horror rajongókat, a második rész pedig tovább növelte a fanatikusok számát. A játékban a 4 túlélő egyikeként kell megküzdened az életben maradásért. A játékban elképesztően fontos szerep jut a csapatmunkának és a kommunikációnak, hiszen ha valaki lemarad, vagy nem megfelelően kezel egy helyzetet, az könnyen a zombik vacsorájává válhat.

 


Portal 2
Még mindig a Valve kínálatából válogatunk, mert ha valakik, akkor ők aztán tudják, hogyan kell kooperatív játékot csinálni. A Portal 2 kooperatív módja az alapjátéktól teljesen független, így bár a feladatok alapvetően ugyan azokat a játékmechanikai megoldásokat használják, a feladatok, s így a játékélmény is teljesen más. A feladatokhoz általában szükség van a két játékos összehangolt munkájára, így nagyon fontos, hogy fél szavakból is megértsük egymást. 


Goat Simulator
Az előző év egyik legbugyutább, legszórakoztatóbb játékát csak egy dologgal lehet fokozni: ha ketten próbáljuk ki. A poénként induló játéknak mára hatalmas rajongótábora van, ami a zseniális poénoknak és a játékosok kezébe adott hatalmas szabadságnak köszönhető. Egyedül is szórakoztató, de párban az igazi.


Rayman Legends
Minden  idők egyik legjobb 2D platformere nem csak a lenyűgöző látványvilágának, ötletes kihívásainak és dinamikus játékmenetének köszönheti sikerét, hanem a játékba implementált kooperatív módnak is. Bár a legjobb élményt kétség kívül a Wii U-n tapasztalható touchpados kooperatív mód nyújtja, PC-n akár négyen is nekivághatunk a pályáknak, ami tovább fokozza az izgalmat.


Divinity: Original Sin
A néhány hónappal ezelőtt megjelent CRPG egyedül is kifejezetten szórakoztató, de a kooperatív mód az, ahol ki tudjuk hozni a benne rejlő potenciált. A két játékos egy-egy karaktert irányít, a dialógusok pedig lehetővé teszik, hogy a játékosok szóváltásba keveredjenek, ezzel is felidézve az asztali szerepjátékok hangulatát.


Borderlands 2
A Gearbox egy fantasztikus sorozatot tudhat magáénak, amelynek következő része néhány napon belül jelenik meg. A Borderlands 2 nem csak a világ egy legjobb lövöldözős játéka, de barátokkal a világ legjobb kooperatív játéka is. Különösen akkor, ha képesek vagyunk túlszárnyalni a játékból áradó őrületet. 


Splinter Cell: Blacklist
Habár semmilyen lokális (osztott képernyős) kooperatív játékra nincs lehetőség, a Splinter Cell: Blacklist PC-s változata kategóriájának legjobbja. A neten keresztül párban teljesíthetjük a 16, direkt kooperatív játékra tervezett küldetést, és mivel egy lopakodós játékról beszélünk, különösen nagy hangsúly lesz azon, hogy jól tudjunk csapatban dolgozni.


Payday 2
Az érem másik oldala, az Overkill Software játékában nem a törvény, hanem a bankrablók oldalán állunk, ahol három társunkkal közösen próbálhatjuk meg kirámolni a legnagyobb pénzintézeteket. A módszer csak rajtunk múlik, megtervezhetjük az okos rablásokat, vagy fegyverrel a kézben beronthatunk a főbejáraton.


Engineers
A jelenleg Early Access státuszban járó játékban űrállomásokat és különböző űrhajókat építhetünk a barátainkkal, hogy azokat a pillanat tört része alatt tönkretegyük, újraindítva ezzel az építkezés folyamatát. Az egyelőre félkész játék már most is hihetetlenül addiktív, bele se merünk gondolni, milyen lesz majd a végleges változat.


Dota 2 / League of Legends
A közösségi játékok királyai, előbbi 10, utóbbi 75 millió játékossal rendelkezik. Az 5v5 csatáknak egyedül is nekivághatunk, de nem érdemes megkockáztatni, hogy dühös ismeretlenekkel sorsoljon össze a számítógép. A hihetlen precizitás és koordinációt követelő játékok alacsony szinten is szórakoztatóak, mesteri szinten való elsajátításuk pedig rengeteg időt vesz igénybe.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.