Hirdetés

A bekapcsolt tűzfal lesz az alapértelmezett



|

Hirdetés

Ezzel a web-ről érkező rosszindulatú támadások ellen próbálnak fellépni.

A változtatások a Windows XP Service Pack 2 feltelepítésével után lépnek majd életbe, mindezt egy nem hivatalos, ebéddel egybekötött bemutatón mondta el a cég egyik munkatársa. Ezután Steve Balmer és a Microsoft több vezetője arról beszélt, a cég azon dolgozik, hogy a Windows minél hatékonyabban tudja megvédeni magát a vírusok és a hackerek támadásaitól. A többi dolog mellett bejelentették, hogy korlátozzák a hozzáférést az erőforrásokhoz, ezért az RPC (remote procedure calls) számára kidolgoztak egy új API-t (alkalmazás programozói felület). Az új felület több eszközt ad a fejlesztők kezébe, hogy ellenőrizhessék a Windows alkalmazások között zajló adatforgalmat, sokkal speciálisabb biztonsági eljárásokat követelve meg.

Mint elmondták, ezt az RPC júliusban felfedezett hibája, és a W32.Blaster féregvírus okozta pusztítás mértéke indokolja. A Windows web-ről és hálózatról érkező támadások elleni sebezhetősége miatt, megerősítik az Internet Explorer helyi hálózatra és intranetre vonatkozó beállításait. Mindezek mellett beszéltek még egy olyan új eljárásról, amelyet arra terveztek, hogy kifürkéssze a Windows kódjában előforduló hibákat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.